Naprapati

Samspelet mellan muskler och leder är viktigt för att du ska må bra. När nacke, axlar, rygg, höfter eller ben belastas på fel sätt kan det leda till värk, spänningar och stelhet i hela kroppen.

Problemen beror ofta på antingen överbelastning eller stagnation av vävnader och strukturer. En låsning uppstår och när hjärnan via nervsystemet börjar skicka ut smärtsignaler till problemområdet känner du smärta i form av ömhet, molande värk, ryggskott eller ischias. Då kan naprapati hjälpa dig.

Som naprapat använder jag olika manuella tekniker för att återskapa funktionen och rörligheten i lederna. Genom manipulation av leder och massage av muskler, bindvävsbehandling samt töjning och stretchning löser jag upp spänningar och låsningar.

För att lindra smärta och behandla inflammationer använder jag akupunktur. Och kinesiotejp hjälper till att minska svullnaden. Det är en elastisk bomullstejp som får sitta på ett par dagar. Genom att tejpen lyfter upp huden läks skador i ligament och muskler snabbare.

För att problemen inte ska komma tillbaka gör jag en hållning- och rörelseanalys. Skulle det visa sig att besvären inte kommer från rörelseapparaten kan jag ge en rekommendation för vidare utredning av läkare, neurolog eller ortoped.

Naprapatutbildningen är en femårig högskoleutbildning. Naprapater lyder under hälso- och sjukvårdslagen och står under Socialstyrelsens tillsyn. Yrkestiteln är skyddad och får endast användas av naprapater med legitimation.

Sandra är kunnig, lyhörd och enormt engagerad. Man känner sig sedd och omhändertagen som kund.

Mona

PR Manager

Naprapati kommer av napravit (korrigera på tjeckiska) och patnos (lidande på grekiska).